De arbeidsrechtspecialist

Heldere afspraken en communicatie voorkomen heftige conflicten, grondige kennis van zaken betekent sneller een goede oplossing op maat.

Arbeidsrecht gaat over arbeidscontracten, reorganisaties, individuele en collectieve ontslagen, ziekte, arbeidsongeschiktheid, arbeidsconflicten, omgang met elkaar op de werkplek en CAO’s. Het arbeidsrecht betreft het hele traject vanaf het stellen van een vacature tot het beëindigen van een dienstverband.

Hoe duidelijker alle afspraken en regels beschreven zijn, hoe minder grond er is voor conflicten. Dat is ook een specialisme: het maken en begrijpelijk en eenduidig formuleren van heldere afspraken.

Advocatenkantoor Mariska Harbers uit Emmen (Drenthe) is er op al deze gebieden voor zowel werkgevers als ook voor werknemers.

 

Adviesrol en pleitbezorger

Advocatenkantoor Mariska Harbers adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert als dat moet. Vriendelijk als het kan, maar desnoods hard en vasthoudend. In ieder geval steeds gericht op de beste uitkomst voor de klant.

Er wordt steeds minder gewerkt op basis van traditionele arbeidsovereenkomsten. De arbeidsmarkt wordt flexibeler en mobieler. De regelgeving verandert. Advocatenkantoor Mariska Harbers helpt werkgevers en werknemers bij het opstellen van de overeenkomst die het beste bij hun specifieke situatie past.

Duidelijke gedragsregels en een helder beleid binnen een organisatie kunnen problemen voorkomen. Het is van belang dat die regels en dat beleid besproken en gehandhaafd worden, zodat er geen conflicten en escalerende verhoudingen ontstaan. Het moet helder zijn wat werkgevers en werknemers van elkaar mogen verwachten. Advocatenkantoor Mariska Harbers kan daarbij begeleiden en adviseren.

 

Complex rechtsgebied

Mariska Harbers: “Arbeidsrecht is een complex rechtsgebied. Wil je een cliënt op dit terrein echt goed bij kunnen staan, snel de juiste antwoorden op juridische vragen paraat hebben of kunnen achterhalen en de beste oplossingen op maat kunnen bereiken, dan moet je een specialist zijn. Het arbeidsrecht heeft weliswaar een wettelijke basis, maar wordt in de praktijk ook gevormd door rechterlijke uitspraken en door overeenkomsten tussen werkgevers en werknemers. Daar moet je van op de hoogte zijn. Eigenlijk is iedere zaak bijzonder, alle specifieke omstandigheden spelen een rol. Er is niet één zaak gelijk aan een andere. Het gaat dan ook om maatwerk.”