Wie

Het vermogen om te luisteren en zich in te leven

Advocaat Mariska Harbers uit Emmen kent de verschillende kanten van het bedrijfsleven. Ze werkte voor haar specialisatie in het arbeidsrecht in verschillende functies binnen het bedrijfsleven en op verschillende niveaus. Ze kent zelf de werkvloer, maar ook de directiekamers. Ze combineerde haar opleiding tot advocaat met haar ervaring in het bedrijfsleven. De kneepjes van het juristen vak en het arbeidsrecht leerde ze op één van de middelgrote kantoren. Ze is daardoor efficiënt en gaat recht op het doel af. Maar ze weet ook hoe belangrijk het is om goed te luisteren en om door te dringen tot de kern van een zaak, een vraag of een conflict, zodat een goede oplossing gerealiseerd kan worden. Ze is er als zelfstandig specialist in arbeidsrecht steeds voor de cliënt. Die staat voorop. Op ieder moment dat die haar nodig heeft.

 

De kern van de zaak en interesse in de mensen

Iedere cliënt is anders, iedere zaak is ook anders, al is het op details. Een werknemer die wordt lastiggevallen op de werkplek vraagt een andere benadering dan een werkgever die moet reorganiseren om zijn bedrijf en een deel van de werkgelegenheid overeind te houden. Een ontslag op staande voet juridisch houdbaar maken is iets anders dan een arbeidsovereenkomst opstellen. Steeds is het maatwerk en steeds vraagt het om inlevingsvermogen en om interesse in mensen. Wat speelt er precies, hoe kun je de belangen van de cliënt het beste dienen? Nog een bemiddelingsgesprek, of toch een dagvaarding? Is de ooit gemaakte afspraak nog wel houdbaar of toch aan herziening toe? Een deskundige blik biedt uitkomst.

 

Aanwezig wanneer de cliënt het graag wil

Het begint echter steeds met luisteren en het stellen van de juiste vragen. Ook dat is een specialisme van Mariska Harbers. Ze is er wanneer een cliënt haar nodig heeft, ook buiten de afgebakende kantoortijden die anderen hanteren. Als het de cliënt beter uitkomt ook gewoon ’s avonds of in het weekend.